Utorak, 15 lipnja, 2021

Britansko vjenčanje koje je dirnulo svijet

Nemojte propustiti

Foto: BuzzFeed
Foto: BuzzFeed

Aly I Anthony Femia su se upoznali kao studenti na Univerzitetu u New Yorku i otad su zajedno.

Još krajem prošle godine, 24. decembra, Anthony je zaprosio Aly prilikom njihovog romantičnog izleta u Connecticutu, prenosi Buzzfeed.

Svoje zaruke su proslavili zajedno sa svojim prijateljima i porodicom i službeno su se trebali vjenčati u decembru 2015. Par se odlučio vjenčati kada Aly diplomira i kad se Anthony oporavi od operacije ramena.

vjencanje2

No, prošle sedmice, Alyina mama, Mary Quinn otišla je na ljekarski pregled da provjeri što uzrokuje bol u vratu. Nažalost, doktori su otkrili da Mary ima rak pluća koji je metastazirao na mozak.

Nakon što su istražili sve opcije liječenja, doktori su Mary i njenoj porodici priopćili da je rak neizlječiv, te da joj je preostalo još jako malo vremena.

vjencanje3

Kada je Aly upitala doktore kada bi se trebala udati tako da joj majka može biti na vjenčanju, doktori su joj odgovorili: “Sutra!”

Tako su u 24 sata Aly, Anthony, njihova porodica i bolničko osoblje surađivali zajedno da stvore plan vjenčanja.

Za samo nekoliko sati, par je uspio dobiti vjenčani list i odabrati vjenčanicu za mladenku.

vjencanje4

U srijedu, 29. januara, par se službeno vjenčao. Aly je opisala kako je osoblje bolnice u kojoj se trenutno nalazi njena majka, odigralo veliku ulogu da taj dan ispadne savršeno.

“Bolnica je bila nevjerojatna. Oni su ti koji su moje vjenčanje učinili mogućim!”, rekla je Aly.

vjencanje5

Jedan doktor se ponudio odvesti Aly u kupovinu vjenčanice. Grupa doktora je Aly kupila ogrlicu koju su joj poklonili prije samog vjenčanja.

Bolnica je čak donirala hranu, cvijeće i kupila tortu. Hodnici su bili ispunjeni doktorima i sestrama, a bolnički kapelan je održao ceremoniju.

Alyin očuh je mladenku dopratio do oltara.

“Voli me kao da sam njegova vlastita kćer. Uvijek smo imali predivnu porodicu i što god se dogodi, uvijek ćemo se držati zajedno”, rekla je Aly.

vjencanje6

Aly nije mogla vjerovati koliko su svi bili predani organiziranju i samoj ceremoniji vjenčanja.

“Moj najdraži dio vjenčanja je trenutak kada sam ugledala nasmijanu majku dok me gledala u vjenčanici s njenim biserima oko vrata”, rekla je Aly koja je prije 16 godina zbog raka pluća izgubila i oca.

vjencanje7

“Možda mi je upravo zbog toga bilo još važnije da barem jedan od mojih roditelja bude prisutan na mom vjenčanju. Tako mi je drago da je ona bila tu kada sam rekla “Uzimam” svom najboljem prijatelju. Nisam mogla tražiti savršeniji dan”, zaključila je.

(24sata.info)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo