Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Brnabić o Đokoviću: Ako je znao rezultate testa, Novak je prekršio pravila

Nemojte propustiti

– Ðoković je očito prekršio pravila, ako je znao rezultat testa, prije nego što je otišao na taj događaj, kaže premijerka Srbije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za britansku agenciju Rojters rekla je da nije ni optimista ni pesimista kada je riječ o tome hoće li Novaku Ðokoviću biti dozvoljeno da igra na Australijan openu.

Brnabić je naglasila da se nada da će konačna odluka uskoro biti donijeta.

– Neizvjesnost nije dobra ni za jednu zainteresovanu stranu, ni za Ðokovića ni za Australijan open, rekla je Brnabić.

Na pitanje da li je Ðoković prisustvovao događaju koji je 17. decembra organizovao Teniski savez Beograda, iako je dan ranije, 16. decembra, bio pozitivan na koronavirus, Brnabić je rekla:

– Ðoković je očito prekršio pravila, ako je znao rezultat testa, prije nego što je otišao na taj događaj, kaže premijerka Srbije.

Brnabić smatra da je potrebno dodatno pojašnjenje.

– Ne znam kada je dobio rezultat testa, kada ga je pročitao, navela je Brnabić.

Premijerka, koja je inače razgovarala u ponedjeljak uveče sa australijskim premijerom Scottom Morissonom, rekla je da je Vlada Srbije spremna da pruži garancije da će Ðoković poštovati lokalne propise dok je u Australiji, prenijeli su srbijanski mediji.

Više s weba

Izdvajamo

CIK će opet od Ministarstva finansija BiH tražiti novac za izbore

Centralna izborna komisija BiH ovim putem želi informirati javnost u Bosni i Hercegovini da Ministarstvo finansija i trezora BiH...

Možda vas zanima i ovo