Utorak, 31 siječnja, 2023

Brnabić: Putujem na Јahorinu da pružim podršku RS-u, to što se dešava nije u redu

Nemojte propustiti

Premijerka Srbije je ocijenila i da promjena Dejtona ne vodi ka stabilnosti, već nestabilnosti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je “danas da putuje na Јahorinu, na Ekonomski forum, kako bi, prije svega, pružila podršku srpskom narodu u BiH i rukovodstvu Republke Srpske koji su pod velikim pritiskom”.

Brnabićeva je rekla da će danas učestvovati na završnom panelu Foruma, sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Istakla je da će voditi razgovore o saradnji, a prije svega, o značaju regionalne saradnje.

– Nama je region izuzetno važan kao tržište, a u regionu najvažnija je BiH. Sa BiH imamo trgovinsku razmjenu od pet milijardi evra, objasnila je Brnabićeva.

Brnabićreva je rekla da će biti i političkih tema.

– Idem tamo lično i kao vid podrške našem narodu u Srpskoj i rukovodstvu RS-a koji su pod velikim, nefer pritiscima. Sve što se dešava sa sankcijama nije u redu, niti demokratski, kazala je premijerka Srbije.

Brnabićeva je istakla da je taj stav prenijela i u razgovorima sa delegacijama SAD proteklih dana.

– Svi uvijek čuju u jednoj rečenici drugi dio, da će Republika Srpska biti primorana da napusti BiH, a prvi dio rečenice ne čuju, a on je – ukoliko nastavite da mijenjate Dejtonski sporazum, kazala je premijerka Srbije.

Brnabićeva je, kako prenosi RTRS, podsjetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, a Republika Srpska samo pokušava da ne dozvoli da se mijenja taj sporazum, da se promijene njima ne nameću.

Pošto je Srbija garant Dejtona, ona mora da podržava Srpsku u tim naporima, dodala je ona.

Premijerka Srbije je ocijenila i da promjena Dejtona ne vodi ka stabilnosti, već nestabilnosti.

– Borićemo se za stabilnost, za interese Srpske kao vid stabilnosti BiH, poručila je Brnabićeva te istakla da je “principijelnost u vođenju spoljne politike ono što nas štiti”.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo