Subota, 4 prosinca, 2021

Broj blokiranih računa u BiH popeo se na 63.455

Nemojte propustiti

Centralna banka BiH objavila je spisak blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH, prema kojem je na dan 1. oktobar bilo blokirano 63.455 računa, dok 38.786 firmi ima bar jedan blokiran račun.

U izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Centralne banke BiH, koji sadrži više od 2.526 stranica, pobrojana su pravna lica iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, stomatoloških ordinacija, kafića i restorana do raznih agencija, zadruga, firmi…

Na ovom spisku nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, opštine, sportski savezi, pa i kompanije na čijem se čelu nalaze poznate ličnosti.

Blokirane račune imaju i taksisti, autoprevoznici, kao i drugi privatnici.

Najviše blokiranih računa je u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, s obzirom na to da je u tim gradovima najviše registrovanih pravnih subjekata.

U prvom izvještaju, koji je objavljen početkom novembra prošle godine, bilo je 58.038 blokiranih računa, a 35.694 firme imale su blokiran bar jedan bankarski račun.

Centralna banka Foto: Arhiv
Centralna banka Foto: Arhiv

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo