Subota, 26 studenoga, 2022

Priča dana: Uhvatila jetrvu u krađi drva, ali na kakav način – Pročitajte!

Nemojte propustiti

Priča koju je dans objavio sarajevski Dnevni avaz zaista je nesvakidašnja i pretvorila su u svojevrsnu “priču” o kojoj svi pričaju. Sve se dogodilo u sarajevskom naselju Nahorevo, a akteri su dvije jetrve, čije se kuće nalaze u susjedstvu.

Vahida Kožljak s famoznom cjepanicom broj pet (Foto: Dnevni avaz)
Vahida Kožljak s famoznom cjepanicom broj pet (Foto: Dnevni avaz)

Vahida Kožljak, domaćica koja živi u ulici Nahorevo na broju 131, primijetila je da joj mjesecima pod okriljem noći nestaju drva za ogrjev. Kako saznajemo, Vahida je odmah posumnjala na svoju jetrvu Fatimu, koja je, kako je kazala, i ranije imala posla s policijom.

Kupili smo deset metara drva. Vidim ja kamara se preko noći smanjuje, malo-pomalo. Pratila sam s prozora, ali nikako nisam mogla uhvatiti kradljivca. Čak sam nožem zarezivala cjepanice, ali ni tada nisam mogla nigdje prepoznati svoja drva – kazala nam je Vahida, a citira je Avaz.

Ova domaćica je u maniru kriminalističkog istražitelja smislila lucidno rješenje te je lopovu postavila zamku. Tako je domišljata Vahida flomasterom napisala brojeve od jedan do 11 na isto toliko cjepanica te ih je tako obilježila. Pošto uvijek upali s obilježenim novčanicama, Vahida je probala s obilježenim cjepanicama, što joj je i uspjelo!

Krunski dokaz

Sumnjala sam da Fatima krade drva, ali to nikako nisam mogla dokazati. Tu noć je, kako je i navikla, moja jetrva došla da se namiri mojim drvima, ali je uzela obilježene cjepanice – pojasnila je Vahida.

Nakon toga Fatima je odnijela drva kući i smjestila ih u ladicu za šporet, misleći da će njena krađa ostati neotkrivena. Međutim, Vahidina kćerka Sanela je primijetila u ladici cjepanicu s brojem pet, koja će biti krunski dokaz na sudskom procesu koji će uslijediti.

Odmah smo pozvali policiju. Oni su obavili uviđaj te su uslikali mjesto gdje su se cjepanice nalazile. Fatima će odgovarati za krađu i želim da cijeli svijet sazna da je ona lopov – tvrdi Vahida, koja je dodala da jedva čeka da se na sudu suoči sa svojom jetrvom Fatimom, jer je oštećena za više metara drva koje je plaćala 90 maraka po metru, piše pomenuti list.

Fatima je policiji poznata odranije zbog napada na komšinicu. Razlog napadu bila je Fatimina krava koja je imala zvono oko vrata, a koje je smetalo komšinici jer je jako zvonilo. Kada je to kazala Fatimi, komšinica je napadnuta kamenom, zbog čega su završile na sudu.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hadžifejzović: Schmidt se odao: Najavio iseljavanje i dolazak novih naroda u BiH

Iseljavamo se. Nestajemo. Ne rađamo. Svaka zemlja bivše Jugoslavije ima isti problem – masovno iseljavanje – odlazak – napuštanje...

Možda vas zanima i ovo