Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Brutalan napad u Dobošnici: Starici upali u kuću i tukli je metalnom cijevi

Nemojte propustiti

Dvojica maskiranih razbojnika u Gornjoj Dobošnici kod Lukavca u noći s petka na subotu ušunjali su se kroz prozor u kuću 76-godišnje Džehve Lukavačkić, koju su potom brutalno pretukli zahtijevajući da im preda novac.

Ispreturali stvari

Pljačkaši su ispreturali svari u tri sobe u kući, a kada nisu našli novac, probudili su staricu i tukli je koljenima, rukama i metalnom cijevi, nanijevši joj teške povrede. Staricu su onda poprskali sprejem, od čega se onesvijestila.

Nakon što je došla svijesti, Džehva je prevezena na UKC u Tuzli, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć te je puštena na kućno liječenje. Džehva se jučer oporavljala u svojoj kući i uz rodbinu koja je došla da je obiđe.

7337edeed0edf583369b4e7b82fca6d1– Suprug Ramo je umro prije dvije godine, nakon što su mu zbog teške bolesti morali amputirati obje noge. Moj zet Mehmed bio je rudar i 1990. godine poginuo je u rudniku Dobrinja, zajedno sa 190 komorata.

Danas živim sama i to su razbojnici iskoristili i došli da mi otmu jadnih 305 maraka, koliko iznosi moja penzija. Kada sam im rekla da u kući nemam para, počeli su me tući, glavu su mi stavili među koljena da me udave, a po tijelu tukli metalnom cijevi – kaže starica Džehva, kojoj je u posjeti bila njena kćerka Tima.

Kuće na osami

Pedesetak metara dalje od kuće Džehve Lukavačkić živi komšinica Metka Mašić (78). I ona je prije tri godine bila žrtva razbojnika koji su je noću izudarali. Ona je danas težak nervni bolesnik pa se o njoj brine sin Ismet, koji je došao iz Slovenije.

Mještani Gornje Dobošnice, posebno oni na rubnim dijelovima sela i čije su kuće na osami kao Džehvina i Metkina, žive u strahu od novih razbojničkih napada.

(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo