Srijeda, 6 srpnja, 2022

Brutalan odgovor iz Crne Gore: “Inteligencija Dodika najveći protivnik srpskog naroda”

Nemojte propustiti

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je u emisiji Novo jutro ponovio sramno mišljenje da je neuporediva priča o Srebrenici, gdje se kako on tvrdi “nije desio genocid”, i naravno o onome što se desilo Srbima u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima u Drugom svjetskom ratu, koji je bio genocid.

Dodik je rekao da je Dritan Abazović prikriveni nacionalista, dok smatra da je Aleksa Bečić loš prema Srbima.

“Naime, dotični gospodin je, sve su prilike, toliko mudar čovjek da je uspio i sebe da ubijedi da nikad nije kazao da se u Srebrenici desio genocid. Šteta po njega, jer uprkos očitoj želji, ne živimo u petnaestom, već dvadeset prvom vijeku pa imamo nešto što se zove internet, a na internetu servis znan kao YouTube, koji je opasan svjedok za sve koji pate od nedostatka doslednosti. A taj nam videoservis putem lika i glasa istog Milorada Dodika kaže sledeće: “Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio Sud u Haagu i to je nesporna pravna činjenica!” Savršeno dobro zna, kaže Milorad”, ističu u saopćenju iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, to nije jedina istina koju bi Dodik zamijenio “patriotskim” lažima.

“Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Vidimo, dakle, da Mile ni u ciljanoj amneziji nije baš inovativan. Takve želje za falsifikovanjem prošlosti u cilju abolicije političke sadašnjosti veliki Georg Orwell je postavio kao jedan od ključnih segmenata legendarnog romana “1984”. Ali, Dodiku očito, osim inovacije i umijeća, fali i talenta da bi se proslavio na tom polju. Od svega ispade da dobri “patriota” Mile ima samo želju da laže i ništa više”, ocjenjuju Demokrate.

Aleksa Bečić je, smatraju oni, problem samo za lukrativne Srbe, poput Dodika, koji svoje srpstvo mjere u sefovima punim novca.

“Za one “obične” Crnogorce i Srbe, one ljude koji decenijama biju egzistencijalne bitke i kojima je više preko glave lažnih patriota, koji su lukrativnim patriotima koji politiku baziraju na emotivnim prevarama svog naroda, tako nebitni, Aleksa Bečić je danas heroj. A heroj je, jer u temelju njegove politike stoje istina i otpor prema podanicima, hrabrost da se ne kalkuliše i, najvažnije od svega, istinska dobra namjera”, poručuju Demokrate.

Oni su za kraj poručili da sve navedeno “fantastično dobro znaju lukrativci i pripejd i postpejd patrioti, zato im je Aleksa najveći problem”.

Podsjetimo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je za Novo jutro ponovio sramno mišljenje da je neuporediva priča o Srebrenici, gdje se kako on tvrdi “nije desio genocid”, i naravno o onome što se desilo Srbima u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima u Drugom svjetskom ratu, koji je bio genocid.

Kako kaže, oni koji su činili genocid nad srpskim narodom, pokušavaju da nametnu to njima.

“Oni satanizuju srpski narod. Neprihvatljivo je upoređivati Srebrenicu i Jasenovac imajući u vidu da je međunarodna komisija utvrdila da reč “genocid” ne može da ide ispred događaja u Srebrenici, jer ne postoji ni jedna kvalifikacija”, objasnio je Dodik.

Pojašnjavajući svoju raniju izjavu da oni koji su u Parlamentu Crne Gore glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodosli u Republiku Srpsku, Dodik kaže:

“Mi smo ovim izazvani, ne preduzimamo nikakvu akciju, to je reakcija na jedno sramno ponašanje nekih tamo koji sebe proglašavaju liberalima”, rekao je Dodik.

“Oni se nisu bavili pitanjem zločina koji su se desili na njihovoj teritoriji nego su pokušavali da sve okrenu ka drugoj zemlji, čime se mešaju u unutrašnje stvari u Bosni i Hercegovini”, rekao je Dodik i zlobno podvukao da Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Pogledajte novo sramotno obraćanje Dodika na televiziji:

Interesantno za vas

Izdvajamo

Jako nevrijeme praćeno gradom napravilo haos: “Led je pobio sve što sam zasijao”

Mještanin Podromanije Radomir Ponjarac rekao je da je grad u ovom selu prekrio puteve i zabijelio se na imanjima. Olujno...

Možda vas zanima i ovo