Utorak, 9 ožujka, 2021

Brutalna ubistva na ulicama Sarajeva u ‘Sniper: Ghost Warrior 2’ (Video)

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

Glavni lik ove igre je snajperist Cole Anderson kojeg će radnja odvesti u Burmu, Tibet, ali i na ulice Sarajeva. Igra bi trebala biti objavljena sredinom januara 2013.

ghost

City Interactive je objavio novi trailer svoje snajperske simulacije Sniper: Ghost Warrior 2, koji nosi naziv “Brutal War Crimes Bosnia”. U videu su, kako i stoji u nazivu, prikazana brutalna ubistva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine tokom proteklog rata.

U središtu radnje je snajperist Cole Anderson. Uz misije i borbe u Sarajevu igra ga vodi u džungle u Burmi te planine Tibeta.

Autori navode kako će igra, u kojoj je glavno biti tih i nevidljiv, donijeti i stvarnu fiziku pucnjave gdje je za pogodak potrebno uračunati brzinu vjetra, udaljenost mete, ali i utjecaj gravitacije na metak koji pada u letu.

Iako je igra trebala biti dostupna u augustu, novi datum objavljivanja je 15. januar za Sjevernu Ameriku i 18. januar za Evropu za PC, Xbox 360, PlayStation 3 i Wii. Izvorna igra Sniper Ghost Warrior prodana je u više od dva miliona primjeraka nakon premijere 2010. Inače, nova igra temelji se na novom CryEngine3, što znači izvrsnu grafiku i detalje.

Nakon brojnih filmova, koji su dobivali i nagrade na prestižnim festivalima s temom rata u Bosni, ali i videoigara, ne treba sumnjati kako će biti brojnih reakcija u BiH i na ovu igru, a odmah nakon objave trailera na YouTubeu su krenule žestoke rasprave i reakcije na priču igre.


(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivana Marić se napokon oglasila: Žao mi je što su neki ljudi moju izjavu pogrešno shvatili

Nakon što se pojavila informacija da je politička analitičarka Ivana Marić kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, na društvenim...

Možda vas zanima i ovo