Utorak, 18 siječnja, 2022

Brutalna ubistva na ulicama Sarajeva u ‘Sniper: Ghost Warrior 2’ (Video)

Nemojte propustiti

Glavni lik ove igre je snajperist Cole Anderson kojeg će radnja odvesti u Burmu, Tibet, ali i na ulice Sarajeva. Igra bi trebala biti objavljena sredinom januara 2013.

ghost

City Interactive je objavio novi trailer svoje snajperske simulacije Sniper: Ghost Warrior 2, koji nosi naziv “Brutal War Crimes Bosnia”. U videu su, kako i stoji u nazivu, prikazana brutalna ubistva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine tokom proteklog rata.

U središtu radnje je snajperist Cole Anderson. Uz misije i borbe u Sarajevu igra ga vodi u džungle u Burmi te planine Tibeta.

Autori navode kako će igra, u kojoj je glavno biti tih i nevidljiv, donijeti i stvarnu fiziku pucnjave gdje je za pogodak potrebno uračunati brzinu vjetra, udaljenost mete, ali i utjecaj gravitacije na metak koji pada u letu.

Iako je igra trebala biti dostupna u augustu, novi datum objavljivanja je 15. januar za Sjevernu Ameriku i 18. januar za Evropu za PC, Xbox 360, PlayStation 3 i Wii. Izvorna igra Sniper Ghost Warrior prodana je u više od dva miliona primjeraka nakon premijere 2010. Inače, nova igra temelji se na novom CryEngine3, što znači izvrsnu grafiku i detalje.

Nakon brojnih filmova, koji su dobivali i nagrade na prestižnim festivalima s temom rata u Bosni, ali i videoigara, ne treba sumnjati kako će biti brojnih reakcija u BiH i na ovu igru, a odmah nakon objave trailera na YouTubeu su krenule žestoke rasprave i reakcije na priču igre.


(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo