Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Brutalno pretukao nastavnicu jer mu kćerka ne mora ponavljati razred!

Nemojte propustiti

Brutalan fizički napad roditelja na nastavnicu dogodio se u ponedjeljak u Osnovnoj školi Vrgorac.

slikacRoditelj učenice osmog razreda, 52-ogodišnji bivši policajac nasrnuo je na nastavnicu hrvatskog jezika, udarao je, a potom ošamario i gurnuo njenog maloljetnog sina koji je skočio u majčinu odbranu.

Sve se događalo u školskoj knjižnici u koju je roditelj upao tražeći direktora kako bio ga ”sredio” jer njegova kćerka ne mora ponavljati školsku godinu!

Roditelj je bio nezadovoljan ocjenama svoje kćerke. S uspjehom koji je postigla ne bi mogla da upiše ekonomsku srednju školu.

On živi u BiH, prijavljen je u Vrgorcu i tražio je da mu ‘srušimo’ dijete. Odbili smo, nakon čega nam je prijetio pa smo ga već prijavili policiji. Oni su učinili nešto ili ništa, ja to ne znam, ali on je u ponedjeljak, kada je vidio da mu kćerka nije ‘pala’, pokidao njeno svjedočanstvo, razbijao po školi.Demolirao je zbornicu, a potom napao koleginicu, samohranu majku, i njenog sina”, ispričao nam je Ivo Klinac, direktor škole.

Napad se dogodio oko 11 sati. Nasilnik je otišao iz škole, a nastavnica je napad prijavila policiji. Međutim, nakon što su nasilnika priveli i ispitali, policija ga je prijavila za krivično djelo prijetnje. Pritvorili su ga i odvešće ga u opštinsko državno tužilaštvo. Neslužbeno, napad je tako okarakterisan jer nastavnica ni njen sin nisu imali povreda.

Direktor tvrdi da su doživjeli šok i pod stresom su, pogotovo njen drugi sin koji se skamenio dok se pred njegovim očima napad odvijao. Oštećenje tuđe imovine policija ne spominje.

Na vrgoračkom blogu jedan radnik škole objavio je fotografije razbijenog inventara koje je sam snimio.

Osim policiji, u školi tvrde da su nasilnog roditelja prije nekoliko sedmica prijavili i Centru za socijalnu skrb. Radnici škole očekuju da državne institucije istraže slučaj i kazne napadača.

(Večernji list)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vašar u Puračiću od 12 do 14. oktobra: Na “bosanskom Oktoberfestu” se očekuje 100.000 posjetilaca

Ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100.000 ljudi. Druženje, općenarodno veselje uz izvornu i narodnu...

Možda vas zanima i ovo