Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Brutalno silovao nevinu 24-godišnju djevojku iz Sanskog Mosta: Elvedin Kadić (26) osuđen na dvije godine zatvora

Nemojte propustiti

U izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru (Foto: Arhiv)
U izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru (Foto: Arhiv)

Kantonalni sud u Bihaću jučer je javno objavio prvostepenu presudu kojom je Elvedin Kadić (26) iz sela Kamičak kod Ključa osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog krivičnog djela silovanje.

Suđenje Kadiću bilo je zatvoreno za javnost, a u izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru. Njegova žrtva je s imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu, piše Avaz.ba

Kao što smo već pisali, Kadić je na brutalan način silovao 24-godišnju Lejlu V. iz Sanskog Mosta. Prema optužnici Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), Kadić je silovanje počinio 29. juna prošle godine na desnoj obali rijeke Sane, u centru grada, neposredno pored hotela “Sanus”.

On je Lejlu upoznao te večeri i zamolio je da prošetaju, nakon čega su došli na obalu Sane kod hotela “Sanus”. On je pokušao poljubiti, što je ona odbila, nakon čega ju je napao, odvukao do obližnjeg grmlja i silovao vaginalno i analno, usljed čega je Lejla V. nakratko bila izgubila svijest.

Ona je zvala u pomoć, vrištala, ali je niko nije čuo. Nakon što je obeščastio nevinu djevojku, Kadić se udaljio. Uhapšen je sljedećeg jutra u blizini Policijske stanice Sanski Most.

Zahvaljujući nalazima Centra za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije (FUP), ustanovljena je podudarnost DNK na garderobi Lejle V., i to na košulji i gaćicama, s DNK silovatelja Elvedina Kadića.

Tužilaštvo USK je, kako saznajemo, nezadovoljno visinom kazne i uputit će žalbu nadležnom sudu. Za ovo krivično djelo predviđena je kazna zatvora od deset i više godina. Elvedin Kadić čekat će pravomoćnost presude na slobodi.

Žrtva bila na liječenju

Silovana djevojka se nakon brutalnog čina liječila kod neuropsihijatra, a na suđenju zatvorenom za javnost svjedočila je protiv Kadića. S druge strane, optuženi Kadić, koji se od 30. juna nalazio u pritvoru u KPZ-u Luke u Bihaću, branio se šutnjom, iako je pred policijom nakon hapšenja priznao krivično djelo.

Izvor: Avaz.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo