Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Brutalno ubijen zbog šamara: Senad se zatrčao i iz sve snage zabio nož u srce svom prijatelju Ramizu

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Kantonalni sud u Tuzli produžio je pritvor za još dva mjeseca Senadu Beganoviću (25), koji je osumnjičen za brutalno ubistvo svog prijatelja Ramiza Alimanovića (36), potvrdio je njegov advokat Bakir Hećimović, piše “Avaz”.

Sud će ponovo razmatrati mjeru pritvora 4. februara ove godine. U međuvremenu su isplivali stravični detalji ubistva do kojih su došli tuzlanski istražitelji, a koji su proslijeđeni dežurnom tužiocu.

Naime, zločin se dogodio 4. novembra prošle godine oko 14. 15 sati u Živinicama u naselju Ciljuge u ulici Stara pruga na lokalnom putu ispred šupe čiji je vlasnik Sabrija Alimanović.

Ranije je ubijeni Ramiz koji je bio pijan razbio prozore na Sabrijinoj kući. Nakon toga je došlo do svađe i naguravanja sa Nurifom Alimanovićem. Beganović koji je, također, bio pijan trčeći se zaletio prema Ramizu i iz sve snage mu zabio preklopni nož u srce. Radi se o nožu čija je drška crne boje, a oštrica mu je duga osam centimetara, piše “Avaz”.

Prema navodima iz obdukcije Alimanović je preminuo od štrašne ubodne rane koja je izazvala veliko unutarnje krvarenje.

U toku je kako saznajemo psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog Beganovića da bi se utvrdilo da li se eventualno radi o ubistvu na mah, jer je ubijeni prije napada nožem dva puta ošamario Beganovića.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Trivić prijeti Dodiku i SNSD-u: Pobijedit ćemo ih!

Trivić je kazala da očekuje kampanju u kojoj će neke stranke govoriti o tome ko je veći Srbin, Bošnjak...

Možda vas zanima i ovo