Srijeda, 3 ožujka, 2021

Brutalno ubijen zbog šamara: Senad se zatrčao i iz sve snage zabio nož u srce svom prijatelju Ramizu

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Odluka donesena jednoglasno: Dragan Čoviću odbijeno 10 posto od plate

Kazala je da je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi komisije dogovorili da uglavnom donose, ako...

Pošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza i nije se vratila kući: Policija traga za Hurijom Hadžić

Porodica već četiri dana traga za Hurijom Hadžić iz gračaničke mjesne zajednice Piskavica. Svi koji imaju neke informacije neka...

U dijelu BiH ugostiteljski objekti od danas rade do 20 sati, najavljeni protesti

Zbog nove odluke nadležnih, ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade...

FBiH konačno pokrenula proceduru za nabavku vakcina

Goran Čerkez ističe kako će daljnje aktivnosti u procesu nabavke biti nastavljene zajedno sa svim relevantnim federalnim institucijama, kao...

Kantonalni sud u Tuzli produžio je pritvor za još dva mjeseca Senadu Beganoviću (25), koji je osumnjičen za brutalno ubistvo svog prijatelja Ramiza Alimanovića (36), potvrdio je njegov advokat Bakir Hećimović, piše “Avaz”.

Sud će ponovo razmatrati mjeru pritvora 4. februara ove godine. U međuvremenu su isplivali stravični detalji ubistva do kojih su došli tuzlanski istražitelji, a koji su proslijeđeni dežurnom tužiocu.

Naime, zločin se dogodio 4. novembra prošle godine oko 14. 15 sati u Živinicama u naselju Ciljuge u ulici Stara pruga na lokalnom putu ispred šupe čiji je vlasnik Sabrija Alimanović.

Ranije je ubijeni Ramiz koji je bio pijan razbio prozore na Sabrijinoj kući. Nakon toga je došlo do svađe i naguravanja sa Nurifom Alimanovićem. Beganović koji je, također, bio pijan trčeći se zaletio prema Ramizu i iz sve snage mu zabio preklopni nož u srce. Radi se o nožu čija je drška crne boje, a oštrica mu je duga osam centimetara, piše “Avaz”.

Prema navodima iz obdukcije Alimanović je preminuo od štrašne ubodne rane koja je izazvala veliko unutarnje krvarenje.

U toku je kako saznajemo psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog Beganovića da bi se utvrdilo da li se eventualno radi o ubistvu na mah, jer je ubijeni prije napada nožem dva puta ošamario Beganovića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ugostitelji uputili zahtjeve: Traže radno vrijeme do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo…

Ugostiteljski radnici (hotelijeri i restorateri) i muzičari Kantona Sarajeva održali su sastanak na kojem su donijeli jednoglasne zaključke koje...

Možda vas zanima i ovo