Srijeda, 5 svibnja, 2021

Brze kontrole Porezne uprave FBiH: Otkriveno 39 neprijavljenih radnika, ‘odrezali’ 198.350 KM kazni

Nemojte propustiti

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima i iz Porezne uprave FBiH pozivaju poreznike obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su danas sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika ‘na crno’. U ovim kontrolama do 19 sati inspektori Porezne uprave otkrili su ukupno 39 neprijavljenih radnika, 47 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri objekta koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i šest objketa koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa, navode iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti i zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 22 objekata i u 83 slučaja izdati prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 198.350 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima i iz Porezne uprave FBiH pozivaju poreznike obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo