Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Bubica: “Centrotrans” od slijedeće sedmice saobraća prema olimpijskim planinama

Nemojte propustiti

“Centrotrans Eurolines” će od sljedeće sedmice početi saobraćati prema olimpijskim planinama Igman i Bjelašnica.

Kompanija “Centrotrans Eurolines” je prije mjesec dana predala prijedlog reda vožnje prema Bjelašnici, preko Velikog polja na Igmanu, i uskoro treba da dobije dozvolu Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo da bi počeli prijevoz.

– Ministarstvo saobraćaja KS-a je zaprimilo zahtjev i mi ćemo ih odobriti i nadam se od sljedeće sedmice da će početi saobraćati na tim linijama.Moja namjera je bila da učinim nešto jer sam dobio informaciju za potrebama grada, odnosno velikog broja turista, koji se nalaze u gradu, i koji žele da obiđu turističke destinacije u okolini Sarajeva. Sa “Centrotransom” smo napravili dogovor još samo da formalno registriramo te linije i da im damo odobrenje da bi počeli saobraćati – kazao je Feni ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica.

Povodom učestalijih incidenata u vozilima KJKP “Gras”, kao što je posljednji koji se desio prije nekoliko dana u tramvaju kada su revizori ovog preduzeća bili grublji prema stranim turistima i snimka tog incidenta koji je objavljen na nekoliko portala, ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica je kazao da “nema nikakvog opravdanja za nedolično i necivilizacijsko ponašanje bilo koga, a najmanje kontrolora u preduzeću Gras”.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

-Opravdanja za takvo ponašanje nema. Menadžment je upoznat o tom incidentu i oni su preduzeli odgovarajuće mjere. Zadatak i obaveza svakog revizora – kontrolora je da se ponaša u najmanju ruku civilizacijski, a zadatak i obaveza svakog korisnika javnog gradskog prevoza je da ima adekvatnu kartu, mjesečni kupon ili pojedinačnu kartu. Javni gradski prevoz se mora plaćati, a revizori se moraju ponašati civilizacijski i kulturno- kazao je ministar Bubica.

– Ni pripadnici MUP-a koji su uniformirani sebi ne daju za pravo da se tako ponašaju, pa ne mogu ni revizori. Takvo ponašanje je apsolutno neprihvatljivo. Moja želja je da se to više nikada ne desi, a dobio sam i uvjeravanje od menadžmenta iz “Grasa” da se to neće ponoviti, odnosno da više neće biti takvih incidenata – kazao je Bubica.

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo