Srijeda, 20 listopada, 2021

Bubica od Inzka traži da “obezbijedi” autobuse iz Beča

Nemojte propustiti

Građani Sarajeva šesti dan prevoze se do svojih radnih mjesta taksi vozilima te autobusima i kombibusima Centrotrans-Eurolinesa i drugih prijevoznika koji su stigli iz Banje Luke, Tuzle, Mostara, Travnika, Konjica, Jablanice i još nekih gradova, dok u GRAS-u i ne pomošljaju na uspostavljanje javnog gradskog prijevoza.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Ministar saobraćaja KS-a Jusuf Bubica zamolio je i visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da pokuša preko bečkog transportnog preduzeća osigurato oko 50 autobusa kao pomoć u ovoj kriznoj situaciji, iako je na ulicama Sarajeva skoro 90 autobusa koji saobraćaju umjesto vozila GRAS-a.

Radnici GRAS-a ranije su zatražili ostavku ministra Bubice, dok je ministar rekao da je cijela ova situacija podstrek Vladi da povuče radikalne poteze, od kojih je neke već i učinila, a kojima će se ići ka konačnom rješenju statusa GRAS-a, unutrašnje organizacije GRAS-a i samovolje ovog preduzeća, za šta najviše ispaštaju građani Sarajeva.

Radnici GRAS-a ranije su najavili da će ustrajati u svojim zahtjevima i oglušili se i o naređenje v.d. direktorice Mubere Begić-Žige, koja im je još prije nekoliko dana naredila da odmah počnu voziti i zaprijetila otkazima.

GRAS je iz javnog gradskog saobraćaja u srijedu povukao svoja vozila zbog nezadovoljstva radnika u ovom preduzeću, koji na ovaj način pokušavaju ostvariti svoja prava.
(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo