Utorak, 18 svibnja, 2021

Budimir: Nisam kriminalac, BiH volim kao što roditelj voli dijete!

Nemojte propustiti

Današnjoj sesiji Kruga 99 prisustvuje Živko Budimir, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Iako su određeni mediji prenijeli da postoji mogućnost da je Budimir pobjegao iz zemlje, on je takve navode na početku sesije demantirao.

“Jutros, u pola pet vratio sam se iz Njemačke gdje sam prisustvovao molitvenom ručku“, kazao je Budimir. Vidno iscrpljen, govorio je sjedeći i rekao da je za Njemačku putovao iznajmljenim vozilom.

“Vlada Federacije BiH odbila je da mi izda službeno vozilo. U Njemačku sam putovao rentacar vozilom i na tom putu su se desile čudne stvari koje ne želim nazvati sabotažom iako liče na to. Na putu za Njemačku eksplodirala je jedna guma da bi se na povratku desilo isto sa drugom gumom“, izjavio je Budimir.

Budimir je izjavio da ne pripada kriminalnom miljeu kako ga u javnosti žele prikazati određene političke strukture.

“Nisam član nikakve organizirane kriminalne grupe niti znam da takva postoji ali sam član organizirane skupine ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu i od te skupine neću nikada odustati. Nastavit ću činiti sve što sam do sada činio i što smatram ispravnim kako bismo Bosnu i Hercegovinu očuvali i od nje stvorili ispravnu državu“, kazao je Budimir.

(Novovrijeme.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo