Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Budimir se pozvao na imunitet, neće biti uhapšen?

Nemojte propustiti

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir pozvao se na imunitet tako da neće biti uhapšen, ali mu je ograničeno kretanje

budimir-zivkoSavjetnik predsjednika FBiH Laura Bošnjak rekla je novinarima u Sarajevu da je Budimir u svojoj kancelariji u zgradi Predsjedništva BiH i da je u toku pretres. Početku pretresa prisustvovao je i tužilac Oleg Čavka, koji je napustio zgradu Predsjedništva, ali nije davao izjave za novinare.

Pripadnici SIPA-e iznijelu su određeni materijal iz kabineta predsjednika FBiH u Sarajevu, javio je dopisnik Srne. Budimir se navodno sumnjiči za koruptivna djela i primanje mita za pomilovanja.

SIPA je blokirala i zgradu Vlade Federacije BiH u Mostaru u kojoj se nalaze svi ministri, jer je u toku sjednica. U zgradu je ušla i ekipa Hitne pomoći, jer je pozlilo šefu kabineta predsjednika FBiH Vinku Drinovcu.

SIPA vrši pretrese i na području Širokog Brijega, a trenutno se nalaze u preduzeću Bernina koje se bavi prodajom voća i povrća. Prema saznanjima Srne, neko od članova porodice vlasnika preduzeća dovodi se u vezu sa pomilovanjima i Budimirom.

U MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona ne žele davati informacije, jer je riječ o akciji SIPA-e.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo