Subota, 15 svibnja, 2021

Budimir: Zahvaljujem se svima na podršci… Pravosudni sistem BiH funkcioniše

Nemojte propustiti

Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH i Stranke pravde i povjerenja (SPP) večeras oko 22 sata pušten je iz mostarskoga zatvora Ćelovina.

budimir-oslobadnjeNakon što je Ustavni sud BiH danas prihvatio apelaciju kojom je zatraženo da Sud BiH preispita svoje rješenje o pritvoru Budimiru i ostalima, predsjednik FBiH je sinoć izašao iz pritvora.

Pored Budimira, pritvor je ukinut i ostalim uhapšenim u akcijama SIPA-e “Patriot” i “Pravda” Petru Barišiću, Saudu Kulosmanu, Ivanu Jurčeviću i Hidajetu Haliloviću.
“Osjećam se dobro. Ne bih komentarisao predmet jer je jutro svakako pametnije od večeri. Želim se zahvaliti svima koji su mi dali podršku i koji su vjerovali u mene.

Zahvaljujem i Ustavnom sudu koji je pokazao da pravosudni sistem BiH funkcioniše. Dalje ću se ponašati jednako kao i do sada. Nadam se kako ću bez ikakvih zapreka i dalje obavljati funkciju predsjednika Federacije BiH”, izjavio je Budimir te dodao kako će još razmisliti hoće li u ponedjeljak doći na posao.

“Sada trebam najprije provesti neko vrijeme sa porodicom. Najvažnije mi je da se nakon ovih mjesec dana vidim sa svojom porodicom”, rekao je Budimir.

Nije, pak, želio komentarisati navode optužnice Tužilaštva BiH po osnovu kojih je uhapšen 26. aprila pod sumnjom da je nekim odlukama o pomilovanju osuđenika prekršio zakon i zloupotrijebio ovlaštenja.

“Nemam nikakvih spoznaja da postoji neka organizovana kriminalna grupa. Što se tiče pomilovanja, ja sam ih radio u skladu sa svojom savješću”, kazao je predsjednik FBiH.

(Oslobođenje)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo