Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Budite jako oprezni: Grad u Hrvatskoj više ne dozvoljava ostavljanje peškira, kazne do 1.300 eura

Nemojte propustiti

Propisane su i novčane kazne za prekršitelje pa one iznose od 600 do 1500 kuna za fizičke osobe i do 10.000 kuna (oko 1.300 eura) za pravne osobe.

Ostavljanje peškira i ležaljki na plaži tokom noći, kako ujutro ne bi morali da se otimaju za dobre pozicije na plaži, česta je taktika turista. Ipak, na hrvatskom primorju riješili su da je iskorijene.

Komunalno preduzeće u Novom Vinodolskom je izdalo saopštenje da će svi koji ostavljaju „rekvizite“ na plaži biti kažnjeni, a predmeti biti sklonjeni, piše Index.hr.

Sukladno članku 59. Odluke o komunalnom redu, na prirodnim i uređenim plažama nakon njihova korištenja, zabranjeno je ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Propisane su i novčane kazne za prekršitelje pa one iznose od 600 do 1500 kuna za fizičke osobe i do 10.000 kuna (oko 1.300 eura) za pravne osobe.

Grad Novi Vinodolski uklonit će svaki predmet ostavljen na plažama te će ga vlasnici, ako to žele, moći preuzeti u Domu kulture Novi Vinodolski. Predmete je moguće preuzeti u roku od osam dana.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo