Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Budite oprezni! Opasni poskok pred bolnicom u BiH

Nemojte propustiti

Poskok je najveća i najotrovnija zmija u Europi, naraste između 65 i 90 centimetara.

U blizini Kliničke bolnice Mostar u utorak je viđena zmija otrovnica, poskok. Sliku je na svojim stranicama objavio Žućo BiH.

Ovakva pojava nije neobična za ovo doba godine, ali zasigurno nije ugodna, piše Bljesak.info.

Nedavno su mostarski vatrogasci zmiju ”lovili” u stanu u Ulici Husrefovića. Također, žena iz Grljevića kod Ljubuškog u kuhinji je pronašla zmiju Kravosas, riječ je o neotrovnici, najvećoj europskoj zmiji koja može narasti i preko dva metra.

U Bosni i Hercegovini živi 14 vrsta zmija, od kojih su otrovne poskok, šarka i planinski šargan. Poskok je najveća i najotrovnija zmija u Europi, naraste između 65 i 90 centimetara. Otrov poskoka je jako opasan i jedini lijek protiv njega je antiserum.

Nakon što je u zemlji nekoliko mjeseci vladala nestašica seruma protiv zmijskog otrova, pa se on tražio i putem diplomatsko konzularne mreže, Institut za virusologiju, cjepiva i serume “Torlak” iz Beograda nam je izašao u susret i odlučio poslati određenu količinu seruma.

Nije neobična pojava da zmija zaluta u grad. Ali činjenica je da su u Mostaru zelene površine zapuštene i samim time pogodne za skrivanje ovakvih zmija otrovnica. Prostor oko SKB-a Mostar, Trimuša i park šuma oko naselja na Bijelom brijegu samim time predstavljaju veliku opasnost za građane.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo