Subota, 4 prosinca, 2021

Budnjo: Tihić je dobro, možda će prisustvovati i Glavnom odboru stranke

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Zdravstveno stanje Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) je stabilno i on se osjeća sve bolje, potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Alija Budnjo, član Glavnog odbora SDA.

On je rekao da je sa predsjednikom Tihićem razgovarao jučer, te da mu je Tihić potvrdio da se osjeća dobro, kreće se i jede.

– Mislim da je najgore prošlo, i da sada možemo samo očekivati da se predsjednik u potpunosti oporavi – rekao je Budnjo za Patriu.

Sulejman Tihić u posljednjih nekoliko godina preživio je nekoliko teških oboljenja i operacija, od koji se početkom ove godine oporavljao i odmarao u rodnom Šamcu. No, prošlog mjeseca njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo, nakon čega je ponovo završio na UKCS u Sarajevu, gdje je nekoliko dana proveo pod intenzivnim nadzorom sarajevskih ljekara. Tihić se, kako su trada saopštili iz UKCS-a, žalio na teško disanje i bolove u predijelu grudi.

Tihić je sada boljeg zdravstvenog stanja. Bio je i na pretragama u Zagrebu, gdje su tamošnji liječnici također konstatovali oporavaka, a ako se nastavi oporavljati dosadašnjim intenzitetom, postoji mogućnost da on prisustvuje i na sjednici Glavnog odbora SDA koja je zakazana za 24. juni ove godine u Goraždu.

– On je izrazio želju da bio volio biti u Goražu na sjednici Glavnog odbora, a kako stvari sada stoje, to će se i desiti – potvrdio je Budnjo.

Prema saznanjima Patrie, Glavni odbor tokom sjednice u Goraždu neće, najvjerovatnije, raspravljati o kandidatskim listama za predstojeće izbore u BiH, čije je formiranje već započelo, ali nije isključeno da će biti kritika zbog unutrašnjih neslaganja u sranci.

Pojedini članovi Glavnog odbora su, kako nam je rečeno, već izrazili nezadovoljstvo radom Izbornog štaba na kojem je potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, obzirom da on SDA želi približiti Savezu za bolju budućnost.

– Većina članova SDA očekuje da stranka na izbore ide sama sa svojim programom, bez truhlih kompromisa i koalicija. Sve drugo može ugroziti izborni rezultat – kazao je za NAP jedan član Glavnog odbora.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo