Subota, 23 listopada, 2021

Budućnost je stigla, a ovo je pravo mjesto da je dočekate (Foto)

Nemojte propustiti

sou-fujimoto-architectural-folie-of-the-xxith-century-designboom-05-640x417

Zamislite luksuznu zgradu u kojoj bi život izgledao kao da boravite pod vedrim nebom, sa ogromnim prozorima i prostranim terasama koje su raštrkane poput grana na drvetu. Za tako nešto više ne morate da čekate – potrebno je samo da se preselite u Monpelje i, naravno, da se potrudite da za to imate dovoljno novca.

Zadivljujući blok stanova namijenjen kupcima malo dubljeg džepa, uskoro bi trebalo da iznikne u gradu na jugu Francuske, a zbog specifičnog izgleda, dizajn koji je pobijedio na nedavno završenom konkursu nosi naziv Bijelo drvo.
d79cc9205aae25707428dffde1856566

U kuli od 17 spratova trebalo bi da se, osim stanova, nađu i restoran, umjetnička galerija, kancelarije, bar sa panoramskim pogledom…

Kao i drvo u prirodi, zgrada će se napajati sa što je više moguće prirodnih izvora energije, pa će tako i stanovi imati kamine na solarni pogon.

Projekat je nastao u saradnji japanskog arhitekte Su Fudžimota i dvije francuske firme “Nicolas Laisne Associates” i “Manal Rachdi Oxo”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo