Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Budućnost stiže: Novi audi A8 biće opremljen auto-pilotom

Nemojte propustiti

Kada 2017. stigne u prodajne salone, novi audi A8 biće opremljen nizom impresivnih tehnoloških rješenja.

Biće to prvi produkcijski audi sa sistemom samoupravljajućih vozila, komandama pomoću gestova i organskom LED tehnologijom.

Istovremeno, “Audijeva” top limuzina će biti prvi model njemačkog proizvođača dizajniran u duhu novog stilskog jezika predstavljenog na konceptu Prologue Coupe.

U razgovoru za britanski magazin Auto Express, tehnički direktor “Audija”, Ulrih Hakenberg, rekao je da će A8 biti pokazni model na osnovu koga će kompanija procijeniti koje tehnologije ima smisla uvoditi i u druge modele.

Sistem upravljanja pomoću auto-pilota koristiće radar dužeg dometa, 12 ultrazvučnih senzora, laserske skenere i video kameru i moći će da u potpunosti kontroliše kretanje automobila do brzine od 60 km/h, piše B92.

Audi takođe radi i na integraciji OLED tehnologije u displeje u unutrašnjosti vozila, dok će određene komande zadavati pomoću gestova.

Tako će vozač biti u stanju da gestovima kontroliše klimu, audio uređaj, kao i da obavlja telefonske pozive.

Kako je saopštio “Volkswagen”, u čijem vlasništvu se nalazi i “Audi”, ova tehnologija će biti dostupna i u sledećoj generaciji golfa.

Hakenberg je potvrdio da će novi A8 koristiti električne turbo-punjače u nekim motorima, a očekuje se i e-tron Plug-In hibridna verzija.

Zahvaljujući MLB mehaničkoj platformi, nova generacija “Audijeve” luksuzne limuzine biće i do 200 kg lakša od aktuelnog modela.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo