Nedjelja, 2 travnja, 2023

Bugarska: Stotinama metara dugi redovi za kupovinu ulja, jedna osoba preminula

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Hitna pomoć je došla na lice mjesta i utvrdila smrt čovjeka.

Jedan 77-ogodišnjak preminuo je čekajući u redu da kupi jestivo ulje u bugaskom gradu Burgasu.

U radnji je bio sa prijateljem, a red je bio dugačak 500 – 600 metara. Nakon dugog čekanja, čovjek je umro kada je konačno stigao do paleta sa jestivim uljem, prenose bugarski mediji.

Hitna pomoć je došla na lice mjesta i utvrdila smrt čovjeka.

Lokalno stanovništvo je ogorčeno što moraju da čekaju satima kako bi kupili ulje u radnjama. Situacija je slična ispred svih velikih prodavnica tog lanca u Burgasu.

“Čovjek je umro u radnji. Gurali su ga i pozlilo mu je. Ovo je ludost. Ljudi kažu da je pao, poplavio i umro. Red je bio ogroman”, rekla je jedna od žena koja je tu bila u kupovini.

I ispred drugih hipermarketa u drugim gradovima Bugarske se pružaju redovi, a neke prodavnice u prijestonici već uvode ograničenja na kupovinu ulja zbog masovnog pravljenja zaliha, koje je dovelo do rasta cijena na čak 5,5-6,5 leva za litar.

Samo u protekloj nedjelji, cijena suncokretovog ulja skočila je za 1,5-2 leva, u nekim slučajevima i više, prenosi Novinite.com.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo