Subota, 4 prosinca, 2021

Buran dan pred N/FS BiH: Sutra o penalu u Bijeljini, fašizmu u Širokom Brijegu, ostavkama

Nemojte propustiti

Buran dan sutra, u utorak (23. maja), bit će u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Sudijska komisija N/FS BiH zasjedat će sa početkom u 10 sati, gdje će razmatrati primjedbe na suđenje u devetom kolu Lige za prvaka i Lige za opstanak. U fokusu će biti suđenje Antoni Bandića iz Gruda, koji je u posljednjem minutu sudijskog vremena utakmice u Bijljeini dosudio u najmanju ruku diskutabilan jedanaesterac za Zrinjski, iz kojeg su Mostarci došli do trijumfa nad Radnikom (2:1) i vjerovatno do nove titule državnog prvaka.

Nedugo zatim od 12 sati zasjedat će Izvršni odbor N/FS BiH, čiji će članovi raspravljati i o ponuđenim ostavkama Elmira Pilava, direktora sportskog odjela i Ibrahima Hasanbegovića, predsjednika Komisije za sudije i suđenje. Ponuditi mandate na raspolaganje, kako su istakli ”iz moralnih razloga”, Pilav i Hasanbegović odlučili su se nakon što je poslije niza sudijskih grešaka i sumnjivih dešavanja na nekim od utakmica završnice šampionata došlo u pitanje regularnost takmičenja. IO će, vjerovatno, zauzeti i zvanični stav oko (ne)regularnosti na utakmicama Premijer lige BiH…

I to nije sve. Od 15 sati na ponovljenoj sjednici Disciplinska komisija N/FS BiH razmatrat će kaznu za NK Široki Brijeg radi dešavanja na revanš utakmici Kupa, na kojoj su pristalice domaćeg kluba izviždale državnu himnu BiH, skandirali fašistički poklik ”Za dom spremni”, istakli ratnu zastavu Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), tvrdim predmetima u nekoliko situacija gađali sudije i igrače Sarajeva, koristili pirotehniku.

O ”aferi cener”, u kojoj je menadžer Sanel Klopić sa 10.000 maraka, prema objavljenom audio snimku, pokušao podmititi golmana Olimpica Dejana Bandovića, kako bi do trijumfa u Ligi za opstanak došao Metalleghe BSI, tužioci N/FS BiH posao bi trebali okončati do srijede. Prema saznanjima Anadolu Agency (AA) N/FS BiH cijeli predmet gotovo je sigurno proslijedit će i Tužilaštvu BiH.

Takmičarska komisija N/FS BiH najkasnije do petka trebala bi se očitovati i o registraciji utakmice Metalleghe BSI – Olimpic, završenoj rezultatom 1:1, no zbog spomenute afere zvanično još uvijek nepriznate.

Mnogo posla i bitnih odluka pred ljudima u N/FS BiH koji će umnogome odrediti i dalju sudbinu, prosperitet ili povratak u doskorašnju tmurnu zbilju fudbala u zemlji jednoj od najkorumpiranijih u Evropi.

O događanjima u šampionatu i najnovijim dešavanjima unutra N/FS BiH zainteresovala se i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) čija bi reakcija, odnosno istraga mogla uslijediti u narednim danima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo