Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Burna noć: Provalili u kafić i kladionicu, pucali, izazvali nesreću pa zapalili vozilo

Nemojte propustiti

Dramatična noć i jurnjava ulicama za drskim kradljivcima desila se preksinoć na ulicama u mjestu Polje Slavka Gavrančića kod Travnika, nakon što su maskirane osobe provalile u ugostiteljski objekt i sportsku kladionicu. Sve je, na koncu, kulminiralo i pucnjavom te je povrijeđena jedna osoba.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili iz Dežurnog operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), incident se dogodio jučer oko 3.40 sati.

– Policijsku stanicu Travnik obavijestio je L. D. (54) da su nepoznate osobe s fantomkama na glavama izvršile provalu. On je izašao iz kuće i primijetio da se dvije osobe udaljavaju u nepoznatom pravcu – kazali su nam iz Dežurnog operativnog centra MUP-a SBK.

Tokom bijega kradljivci, koji do zaključenja ovog izdanja našeg lista nisu identificirani, koristili su i vatreno oružje. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji su pronašli tragove koji ukazuju na to da je bilo i povrijeđenih.

Nakon što su provalili u objekte i pucali, kradljivci su se vozilom Passat uputili u nepoznatom pravcu. Sve raspoložive policijske ekipe MUP-a SBK dale su se u potragu za automobilom.

Na travničkim ulicama scene su bile poput onih iz akcionih filmova. Za vrijeme bijega od brojnih policijskih patrola, Passat je izazvao i saobraćajnu nesreću na putu M-5 u mjestu Stara Bila.

Međutim, ni to ih nije spriječilo pa su nastavili bježati od policije. Iz pravca Travnika prema Vitezu bjegunci su skrenuli na Vjetrenice prema Zenici. Nedugo poslije policajci su obaviješteni da je na Vjetrenicama zapaljeno vozilo za kojim tragaju, zbog čega su posla imali i zenički vatrogasci. Vozilo je u potpunosti izgorjelo, piše Avaz.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo