Utorak, 21 rujna, 2021

Burna noć u Zenici: Pucnjava u Dusini, bačen „molotovljev koktel“, samoubistvo u centru

Nemojte propustiti

Zenički policajci su imali jako burnu noć, koju su obilježili pucnjava u selu Dusina, samoubistvo u centru grada i „molotovljev koktel“ koji je bačen u blizini Policijske uprave Zenica.

zenica2

U selu Dusina kod Zenice došlo je do upotrebe vatrenog oružja, usljed čega je jedna osoba ranjena, potvrđeno je u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Specijalci MUP-a ZDK su za manje od deset minuta sustigli opisano vozilo na uključenju na magistralni put M-5 prema Busovači i uhapsili nekoliko osoba, javlja Avaz.

Portparolka Ahmić nam je potvrdila da je jedna osoba ranjena, ali nije bilo detalja da li je osoba ranjena u oružanom obračunu u selu ili tokom naknadne potrage za odbjeglim „pucačima“.

Večeras u 18 sati i 20 minuta Zeničanin incijala C.J bacio je flašu sa zapaljivom tečnošću, takozvani “molotovljev koktel” na zgradu MUP-a ZDK, pri tome prijetivši da će se zapaliti, u čemu je spriječen od policijskih službenika, nakon čega je i priveden, javlja Fena.

Oko 21 sat policija je obavještena da je ženska osoba, starosti oko 35 godina, smrtno stradala nakon pada ispred solitera T2 uokviru „Kineskog zida“ u centru Zenice. Uviđaj je u toku.

Policija je uz pomoć komšija identifikovala Džeraldinu Delić iz Vogošće, koja je prije živjela u Zenici i na pomenutoj adresi imala naslijeđeni stan. U vrijeme počinjenog samoubistva, stan na 13. spratu je bio zaključan iznutra, piše Avaz.
(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo