Nedjelja, 2 listopada, 2022

Burna subotu u Sarajevu: Dvije žene potukle se u Gradskoj tržnici, opljačkane četiri trgovine…

Nemojte propustiti

Prva policijska uprava je jučer, 5.1.2013. godine uhapsila B.A. (1992) i K.E. (1981) zbog krađe

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Također, isti dan, Treća policijska uprava je uhapsila dvije malodobne osobe K. M. (1996) i P. I. (1995) zbog teške krađe u pokušaju.

Nakon kriminalističke obrade, sve osobve su poštene na slobodu.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGA

Isti dan, Treća policijska uprava je uhapsila S. A. (1978) zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, te ge predalo u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode.

TUČA U GRADSKOJ TRŽNICI

Jučer je u Gradskoj tržnici u Centru D.A. fizički napala J.D. i nanjela joj teške tjelesne povrede konstatovane na KUM-u KCU, nakon čega je puštena na kučno liječenje.

U MUP KS PRIJAVLJENE ČETIRI PLJAČKE

Jučer oko 16.50 sati u prodavnici „Konzum“ ulica Marka Marulića 13, desila se oružana pljačka nad radnicom B. F. i otuđena je određena suma novca.

Druga pljačka se dogodila oko 18.25 u prodavnici Planet obuća u ulici Bulevar Meše Selimovića, kada je od radnice M. A. oduđena određenea suma novca.

Jučer oko 19.00 dvije nepoznate osobe su od radnice S. A. u marketu „TD“ uz prijetnju nožem otužili određenu sumu novca.

Četvrta pljačka se sedila oko 20.15 u prodavnici „Mercator“ u ulici Patriotske lige, kada je od radnice D. A. također otuđena određena suma novca.

O ovim događajima je obavješten kantonalni tužilac, a policija radi na rasvjetljavanju pljački.

UKRADEN GOLF VI

Istog dana, nepoznata osoba je oko 19.15 u ulici Behdžeta Mutevelića otuđila auto (Golf VI) od osobe B. I. Policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo