Srijeda, 12 svibnja, 2021

Burno jutro u BiH: Ispod vozila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije pronađena kutija, sumnja se da je bomba

Nemojte propustiti

Ispod automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića pronađena je kutija, a sumnja se da je eksplozivna naprava.

U toku je istraga o ovom slučaju, koju provodi Federalna uprava policije.

Ovu informaciju potvrdio je izvor blizak Vladi FBiH.

FUP: Ne radi se o eksplozivnoj napravi

Nakon što je danas ispod automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića jutros pronađena nepoznata kutija, obaviještena je i Federalna uprava policije (FUP) koji se se oglasili nakon toga.

“Dana 11. aprila 2021 godine ministar u Vladi FBiH Nermin Džindić je obavijestio Federalnu upravu policije da je primjetio na snimci nadzorne kamere postavljene na svojoj porodičnoj kući, nepoznatu NN osobu kako prilazi i kreće se oko njegovog p.m.v. koje je bilo parkirano u dvorištu.

O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac, nakon čega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim. tehnike FUP-e koji su izvršili uviđaj kojom prilikom je ispod vozila pronađen predmet koji je izuzet sa lica mjesta.

KDZ pregledom je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnim materijama.

Nastavljaju se aktivnosti na ovom slucaju”; navodi se u saopćenju FUP-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo