Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Burno na sjednici: Stanivukoviću ne daju zamjenika, on nastavio po svom

Nemojte propustiti

Prva vanredna sjednica Skupštine Grada Banjaluka počela je burno i već tokom prvog obraćanja gradonačelnika Draška Stanivukovića je prekinuta na nekoliko minuta.

Komisija za izbor i imenovanja Skupštine Banjaluke odbacila je prijedlog da Milada Šukalo bude izabrana za dogradonačelnicu. Dva člana su glasala “za” dok ih je “šest” bilo protiv.

Stanivuković je kazao kako će “biti fleksibilan, da neće zatezati odnose, ali da je odbijanje prijedloga za dogradonačelnika za njega katastrofa”.

-Gradonačelnik mora imati zamjenika, to gospodo treba da znate. Ovo će biti presedan da jedna Skupština ne dozvoli gradonačelniku da bira svog zamjenika koji meni odgovara, poznajem ga i prihvatljiv za svu javnost jer se radi o stručnoj osobi koja nema nijednu mrlju u karijeri za razliku od Ćućuna i drugih koji su ranije postavljeni. Ja se nadam da postoji fleksibilnost. Ako sada ne usvojite, ja ću odmah staviti Kolegij što ima i odmah je stavljam u svoj kabinet za savjetnika zamjenika gradonačelnika. Radit će svoj posao jer tako hoću ja i građani, nećete moći to zaustaviti, kazao je Stanivuković.

Potom je SNSD-ov odbornik Marinko Umičević počeo da “dobacuje”, te je uslijedila rasprava između njega i Stanivukovića zbog čega je predsjedavajući prekinuo sjednicu na nekoliko minuta.

Stanivuković je potom upitao odbornika Dragana Topića koji to Zakon najavljuje po hitnom postpuku i da li je riječ o Zakonu o lokalnoj samoupravi koji “treba da razvlasti gradonačelnika”. Nakon toga je uslijedila rasprava o tačkama dnevnog reda koja još uvijek traje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Zašto njemački vojnici dolaze u BiH i zbog čega Milorad Dodik u RS-u kreira histeriju

Dolazak njemačkih vojnika, u bh. entitetu Republika Srpska koristi se za sijanje atmosfere straha i spinovanje kako sve to...

Možda vas zanima i ovo