Utorak, 15 lipnja, 2021

Burno na Skupštini KS; Zahiragić ponašanje ministra Vranića nazvao skandaloznim: Iftari ne mogu, a može pun grad srbijanskih turista?!

Nemojte propustiti

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik SDA Haris Zahiragić je ponašanje ministra zdravstva KS Harisa Vranića nazvao “skandaloznim”.

-On pokazuje svoju potkapacitiranost svake vrste u ovako teškim vremenima, rekao je Zahiragić, što je prekinuo Elmedin Okerić, predsjedavajući Skupštine KS, te ga je zamolio da ne vrijeđa.

-Način na koji ministar govori, cinizam, ton, ne dozvoljava da drugačije govorim. Oprostite, ali ne mogu drugačije, nastavio je Zahiragić pojašnjavajući da je njegovu reakcijau izazvalo nezadovoljstvo radom ministra i Kriznog štaba KS, a glavni problem je jer nije pomjeren rad ugostiteljskih objekata do vremena trajanja policijskog sata, tačnije do 21 sat.

-Skupština neće donijeti nešto što je protivno sigurnosti građana. Kada je zaključak u pitanju, radno vrijeme je trebalo biti pomjereno do devet. Nemojte se vi ‘sikirati’ što je policijski u devet. Činjenica je da ljudi nisu mogli raditi iza osam, a svjesni smo da je to radi iftara i mogućnosti organizovanja iftara, to dovoljno govori o vašim lošim namjerama. Imam čak informacije da ste argumentovali s riječima da želite spiječiti takve stvari, a ne želite spriječiti pun grad turista iz Srbije, poručio je Zahiragić.

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo