Nedjelja, 9 svibnja, 2021

Bursać: “Od danas vas ne finansiram. Nema tog zakona po kojem ću plaćati laži RTRS-a”

Nemojte propustiti

Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), postupajući po službenoj dužnosti i po pristiglim prijavama među kojima je bila i prijava Fondacija Istina Pravda Pomirenje, 30. septembra izdala rješenje kojim se Radio-televizija Republike Srpska kažnjava sa 12.000 KM zbog spornog priloga o Tuzlanskoj kapiji.

Tim povodom oglasio se i banjalučki novinar, književnik i kolumnista na svom FB profilu Dragan Bursać. Njegovu reakciju prenosimo u nastavku:

Ovo je priznanica-dokaz da plaćam RTV taksu RTRS-u. Plaćam jer je to zakonska obaveza na posjedovanje TV prijemnika.

Ali

RTRS ima neke svoje spiskove, skale procjene, istraživanja, po kojima moja malenkost nije dobro došla kao gost u ovu “medijsku kuću”.

I to je dobro i to je razumljivo. Jer kuća u kojoj su ratni zločinci, hoštapleri, kvazinovinari, mafijaši, ultranacionalisti i sitni supismeni kokošari rado viđeni gosti, takva kuća meni nije ni na GPS mapi.

Ali

Najvažnije, RTRS koristi i mučki zloupotrebljava Zakon po kojem i mojih 7,5KM ide u fondove za isplatu štete koju isti taj RTRS pravi bestijalnim lažima i vrijeđanjem nevino ubijenih ljudi.

Tako je u najnovijem slučaju RAK kaznio RTRS sa 12 hiljada maraka jer je u svojoj informativnoj emisiji prenio navode srbijanskog žutog smeća “Večernjih novosti” koje pišu da su žrtve tuzlanske Kapije stradale zbog eksploziva koji je podmetnut na samoj Kapiji i da je general Novak Đukić nevin osuđen.

Da rezimiram, kao legalista sam poštovao Zakon i plaćao nekakvu obavezu, po kojoj je moj lik i djelo zabranjen i po kojoj su se ubijena djeca tuzlanska izgleda samoubila. Dakle, ja sam indirektno odgovoran kao pojedinac što finansiram ovu mašineriju laži.

E pa RTRS, se*em vam se na Zakon i na obaveze, od danas vas ne finansiram, koliko god mi vaše informativne emisije sa lažima, šizofrenijom i ludilom davale inspiraciju! I zaista nije do mene, je*o mene-do pobijene djece mi je, jer nema tog zakona po kojem ću plaćati ne samo vaše laži, nego i kaznene apanaže za iste te laži.

Hvala i doviđenja!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u Bosni i Hercegovini: Preminula 24-godišnja studentica

"Pravni fakultet Univerziteta u Travniku je ostao bez drage i vrijedne studentice Farah Fazlagić-Gezgel", saopćili iz obrazovne ustanove te...

Možda vas zanima i ovo