Srijeda, 8 prosinca, 2021

Bursać reagovao na korona – dernek u Sarajevu: Ovo je konačan poraz, ne njih sa fotografija – ovo je poraz svih nas

Nemojte propustiti

Sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać komentarisao je dernek koji se sinoć održavao u restoranu Golf Klubu Sarajevu, a koji je prekinula policija zbog kršenja zabrana i mjera koje su donesene povodom panedmije korona virusa.

“Veliki korona-dernek u Sarajevu! Na jednom mjestu bratstvo i jedinstvo ljudi koji upravljaju našim životima i njihovih zabavljača. Iznad zakona! Iznad obraza! Iznad časti! Iznad poštenja! Iznad običnog čovjeka! Jer ovdje mafija odavno ima svoju državu u bratstvu lopovluka i jedinstvu mafijaša. Oni ne broje nacionalna krvna zrnca, nego pare, tendere i kokain. A kako će tvoj brat, tvoja sestra, tvoja žena, tvoja kćerka, dragi čitaoče sutra na posao? Nikako, jer sjede u stanu, pridržavaju se zakona koji je za njih napravila ova bratija i čekaju otkaz. Ovo je konačan poraz, ne njih sa fotografija-ovo je poraz svih nas jer smo ovo zlo dozvolili saučestvujući svojom šutnjom sa mafijom koja nas vodi u propast. Dobra je korona kakvo je ovo društvo!”, napisao je Bursać.

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba. Svi akteri su prekršajno sankcionisani.

Među prisutnima na korona – derneku su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo