Petak, 27 siječnja, 2023

Bušenje prve naftne bušotine krajem maja u Obudovcu

Nemojte propustiti

Bušenje prve naftne bušotine u BiH trebalo bi da počne krajem maja u selu Obudovac, a krajem trećeg kvartala započeće proces bušenja i druge bušotine na teritoriji Bijeljine, rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević

nafta busotinaKovačević kaže da su dosadašnji rezultati sprovedenih seizmičkih ispitivanja “Jadran naftagasa” veoma ohrabrujući i da su na osnovu tih rezultata definisane dvije potencijalne zone sa aspekta pronalaska komercijalnih ležišta nafte i gasa u regionu Posavine i Semberije.

– Unutar tih zona “Jadran naftagas” je u februaru ove godine locirao prve dvije istražne bušotine. Prema informacijama koje je dostavilo ovo preduzeće, bušenje prve bušotine možemo očekivati krajem maja u selu Obudovac, a krajem trećeg kvartala započeće proces bušenja i druge bušotine na teritoriji Bijeljine – rekao je Kovačević, prenosi Glas Srpske.

– Projekat istraživanja i eksploatacije nafte i gasa predviđa investiciju od oko 345 miliona KM i otvaranje oko 500 novih radnih mjesta u procesu eksploatacije – rekao je Kovačević.

Direktor “Jadran naftagasa” Predrag Radanović rekao je ranije da preliminarni rezultati govore o ukupnim rezervama od oko deset miliona tona nafte na teritoriji Srpske.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nenad Nešić opet provocira: Sada je digao tri prsta u programu FTV-a

U jednom trenutku Nešić je ponovo podigao tri prsta, a na upozorenje novinarke ove televizije da to ne radi...

Možda vas zanima i ovo