Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Bužimljani negirali navode da idu u Višegrad praviti nerede: Sve je to obična srpska propaganda

Preporučeno

– Mi u Bužimu nemamo informacije da bi bilo ko mogao otići u Višegrad i izazvati incidente koji nam u ovim vremenima nisu potrebni, niti će biti podržani od građana Općine Bužim i bivših boraca i starješina 105/505 VBBR, te se protivimo bilo kakvom izazivanju provokacija bilo to u Višegradu, Bužimu, ili bilo na kojem dijelu BiH – istakli su.

Nekoliko Udruženja iz Bužima, predsjednici RVI Bužim, UDB OOR 92-95 Bužim, OPŠ i PB Bužim i 505. Viteška, reagirali su zajedničkim saopćenjem na pisanje pojedinih medija da će Bužimljani u Višegradu izazvati incident zbog okupljanja ravnogorskog četničkog pokreta.

Upravo se čita:  "Možda neki misle da mogu da me zastraše, ali to nije moguće" Istraživačka novinarka iz Bijeljine prva u RS-u osumnjičena za klevetu

– Ovih dana mogli smo čuti i čitati u printanim i elektronskim medijima srpsku propagandu kako će Bužimljani 13. marta tekuće godine u Višegradu izazvati incident na navodnom okupljanju ravnogorskog četničkog pokreta. Mi u Bužimu nemamo informacije da bi bilo ko mogao otići u Višegrad i izazvati incidente koji nam u ovim vremenima nisu potrebni, niti će biti podržani od građana Općine Bužim i bivših boraca i starješina 105/505 VBBR, te se protivimo bilo kakvom izazivanju provokacija bilo to u Višegradu, Bužimu, ili bilo na kojem dijelu BiH – istakli su.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje narednih 10-ak dana

Objašnjavaju da se herojska 505 VBBR borila za državu BiH u kojoj će se poštovati zakoni na cijeloj njenoj teritoriji bez diskriminacije bilo koga, i da “samo istinom i pravdom možemo izgrađivati državu BiH, a ne na lažnim propagandama i na kršenju i nepoštivanju Zakona ove države”.

– Još jednom podsjećamo da mi u Bužimu obilježavamo naše pobjede nad neprijateljima na dostojanstven način bez da koga provociramo, a također ne želimo i da neko nas provocira ili daje lažne informacije da ćemo mi Bužimljani negdje doći nekoga provocirati – dodali su.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas