Srijeda, 17 kolovoza, 2022

77 posto građana Republike Srpske podržava proteste za JMB

Nemojte propustiti

Agencija Ipsos Puls, na 510 ispitanika u razdoblju od 14. do 19. juna napravila je istraživanje javnog mnijenja Bosne i Hercegovine o nedavnim protestima u vezi zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Foto: Jamak E.
Foto: Jamak E.

Na pitanje, u kojoj mjeri podržavate proteste građana u vezi zakona o jedinstvenom matičnom broju; 89 posto ispitanika na razini BiH u potpunosti ili donekle podržava proteste.

U Federaciji, podrška je veća, iznosi skoro 95 posto. Manje od 5 posto ne podržava proteste. U Republici Srpskoj 77 posto ispitanih slaže se sa protestima. 18 posto ispitanih je protiv njih.

Na pitanje protiv koga su protesti usmjereni ponuđeno je pet odgovora: 77 posto ispitanika na području BIH, odgovorilo je da su protesti generalno protiv svih političara u Bosni i Hercegovini,

U Federaciji je taj postotak veći; 81 posto ispitanika misli da su protesti protiv svih političara. 10 posto, misli da su usmjereni na državne parlamentarce. Dva posto misli da su protesti protiv predstavnika srpskog naroda, a po jedan posto na one koji predstavljaju hrvatski i bošnjački narod.

U Republici Srpskoj, 69 posto ispitanih mišljenja je da su protesti protiv svih bh. političara. Sedam posto ispitanih smatra da su demonstracije bile protiv parlamentarnih zastupnika.

12 posto građana u RS-u misli da su protesti protiv predstavnika srpskog naroda, 3 posto protiv predstavnika hrvatskog a 2 posto protiv predstavnika bošnjačkog naroda.

(6yka.com)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo