Subota, 15 svibnja, 2021

Ćamil Duraković predsjednik Skupštine Srebrenice: Zaboravili bojkot pa podijelili funkcije sa SNSD-om

Nemojte propustiti

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine općine (SO) Srebrenica za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Ćamil Duraković iz Inicijative “Moja adresa Srebrenica”. Radomir Pavlović iz SNSD-a imenovan je za potpredsjednika, a Ljiljana Stevanović za vršioca dužnosti sekretara SO.

Za zamjenika općinskog načelnika tajnim glasanjem ponovo je izabran Hamdija Fejzić, a razriješeni su dužnosti svi načelnici općinskih odjeljenja, a za vršioce dužnosti imenovani novi.

– Dogovorom svih partijskih subjekata ove općine, prevazišli smo dosadašnja nesuglasice. Izabrani čelnici ove opčine moraju opravdati povjerenje građana. Sa političkim iskustvom dat ću sve od sebe za dobru saradnju sa svim općinskim funkcionerima i uposlenicima lokalne zajednice- istakao je Duraković.

Zadovoljan sporazumom svih političkih subjekata i konstituiranjem vlasti, načelnik Mladen Grujičić, naglasio je da se sporazum najviše odnosi na ekonomsku saradnju i što će se moći krenuti u realizaciju ekonomskih, infrastrukturnih i drugih projekta za razvoj ove općine.

Srebrenički lokalni parlament ima 21 odbornika, 15 je iz srpskih političkih partija, a šest iz bošnjačkih i svi bez opozicije čine skupštinsku većinu. Svi tvrde da je dugogodišnja politička kriza prevaziđena i da će se okrenuti boljoj budućnosti svih građana ove općine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo