Srijeda, 4 listopada, 2023

Čanak iznio zabrinjavajuće tvrdnje: Pitanje je vremena kada će u Srbiji biti postavljene rakete dugog dometa, opet ćemo biti meta NATO-a

Preporučeno

Čanak je za EU i SAD kazao kako snose odgovornost jer su bile previše “uljuljkani” mišljenjem kako u Europi ne može izbiti rat.

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), danas je ruskog predsjednika Vladimira Putina okarakterisao kao “policijskog siledžiju sa nuklearnom bombom”.

On kaže kako će princip po kojem NATO ne želi braniti Ukrajinu jer je riječ o državi koja nije članica ovog vojnog saveza dovesti do katastrofalnih posljedica, koje su uveliko u toku.

Upravo se čita:  Vučić: Podržavamo teritorijalni integritet BiH! Amanpour: Da li to onda znači da ne podržavate Dodika?!

– Šta još treba da se desi pa da shvatimo da je Putin policijski siledžija sa nuklearnom bombom? Čemberlenovski pristup da Ukrajina nije u NATO pa da je ne treba vojno braniti, dovešće do trećeg svjetskog rata, koji je u u stvari već u toku, rekao je Čanak.

Čanak je za EU i SAD kazao kako snose odgovornost jer su bile previše “uljuljkani” mišljenjem kako u Europi ne može izbiti rat.

Upravo se čita:  RSE: Primijećeno kretanje vojnog konvoja na jugu Srbije

Također, smatra kako Europa ne može biti bez solidarnosti, ali da ta solidarnost nije isključivo davanje “krova nad glavom ukrajinskim izbjeglicama”.

Govoreći o ruskom uticaju u Srbiji, Čanak kaže kako tamo mora biti ukinuta “ruska obavještajna mreža, od Mlađana Đorđevića do Nenada Popovića”.

– Poslije svakih izbora se postavlja pitanje ko će u novoj vladi Srbije biti ruski čovjek, sem Ivice Dačića, koji je ‘konstanta’ i ‘vokalno-instrumentalno krilo’ u ruskim službama, kaže on.

Upravo se čita:  Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

Poručuje kako je pitanje vremena kada će u Srbiji biti montirane rakete dugog i srednjeg dometa, zbog čega bi ova zemlja ponovo mogla postati legitimna vojna meta NATO-a.

– Sada je samo pitanje vremena kada će ovdje biti montirane rakete srednjeg i dugog dometa, čije će crveno dugme biti u Moskvi. Onda ćemo opet biti legitimna vojna meta NATO-a, smatra Čanak.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo