Petak, 3 veljače, 2023

Čanak pobjesnio: Otkud vojsci u sekularnoj državi krsna slava, oni postaju oružje Crkve Srbije

Nemojte propustiti

– Preci vas se već stide a deca će vas proklinjati sa nekog drugog kontinenta za ovo što radite, napisao je on na Twitteru.

Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata komentarisao je obilježavanje krsne slave Vojske Srbije koja je jučer održana u Srbiji

– Otkud Vojsci u sekularnoj državi krsna Slava? Znate li šta to znači??? Vojska Srbije postaje oružana sila Crkve Srbije, da građani Srbije prestaju da postoje i prevode se u stado Srbija (koje pastiri posle šišaju i kolju), i ovakav, iskvareni Ustav Srbije prestaje da važi. Više ničiji život, imovina, sloboda, jezik, historija, materica, misao … nisu bezbjedni. Morem krvi su plaćene slobode kojih se sada tako olako odriče u ovoj zemlji, napisao je Čanak.

Krsna slava Generalštaba Vojske Srbije Sveti velikomučenik Georgije – Đurđevdan obilježena je jučer u kasarni Banjica 2 u Beogradu. U kapeli u kasarni Banjica 2 liturgiju je služio patrijarh Porfirije.

– Preci vas se već stide a deca će vas proklinjati sa nekog drugog kontinenta za ovo što radite, napisao je on na Twitteru.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo