Subota, 16 listopada, 2021

Vrtoglava cijena: Candy Crush Saga vrijedi 7,6 milijardi dolara

Nemojte propustiti

CandyCrushSaga

Kompanija King Digital Entertainment iz Londona koja stoji iza hit igrice Candy Crush Saga, je najbogatija Britanska internet kompanija.

Uskoro će se naći na berzi i procjenjuje se na 7,6 milijardi dolara, a cijena jedne akcije kretaće se između 21 i 24 dolara. King Digital Entertainment je četiri puta bogatiji od kompanije koja je stvorila legendarni GTA serijal.

Igrica je besplatna za skidanje, a većinu novca zarađuje od kupovine dodatnih života i takozvanih boostera koju igrači kupuju unutar nje. Candy Crush Saga je profitabilna posljednje četiri godine uzastopno, a u prošloj godini zaradila je nevjerovatnih 570 miliona dolara.

Najnoviji podaci iz februara pokazuju da Candy Crush Saga ima 144 miliona aktivnih korisnika dnevno. Ova igrica, u kojoj je cilj napraviti red od tri iste bombone kako bi one eksplodirale, pokazala se kao veoma interesantna i “zarazna”.

Trenutno, tri video igre ove kompanije (Candy Crush Saga, Farm Heroes Saga i Pet Rescue Saga) su na listi deset aplikacija koje najviše zarađuju na Apple storeu, a tu su i verzije za Android i Facebook.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović: Ovo je najgora atmosfera od Dejtona, podržavamo vraćanje nadležnosti na miran način

Mirko Šarović naglašava da sve inicijative moraju biti sprovedene na miran način bez pokušaja destabilizacije države. Sastanak glavnog odbora Srpske...

Možda vas zanima i ovo