Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Carinicima kazao da sa sobom ne nosi ništa osim ličnog prtljaga: U kofer spakovao 2.000 tompusa i krenuo kući s godišnjeg odmora

Preporučeno

BEOGRAD – Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Carinici su 5. januara 2023. godine na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu spriječili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer.

Upravo se čita:  Hrvatica (42) zavela penzionera (74): Rekla mu da je doktorica, uzela mu 11.000 eura

Prekršaj je otkriven kada je 50-godišnji domaći državljanin, koji je doputovao iz Havane, letom preko Istanbula, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Foto: Carina

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Upravo se čita:  Policiji predao arsenal oružja: Donio puške, bombe, mine, kapsile i 1.734 metka

Kada je jedan od njegovih kofera otvoren u njemu je umjesto garderobe pronađeno 1.998 kubanskih cigara. Najviše je bilo tompusa marke ”Cohiba Behike” čak 545 komada, 305 cigara organičene serije ”Montecristo”, potom 290 tompusa ”Trinidad Cohiba”, 225 cigara robne marke ”Cohiba Habana Cuba”, dok su preostala 633 tompusa također bila obilježaena poznatim kubanskim robnim markama.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas