Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Carinicima kazao da sa sobom ne nosi ništa osim ličnog prtljaga: U kofer spakovao 2.000 tompusa i krenuo kući s godišnjeg odmora

Nemojte propustiti

BEOGRAD – Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Carinici su 5. januara 2023. godine na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu spriječili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer.

Prekršaj je otkriven kada je 50-godišnji domaći državljanin, koji je doputovao iz Havane, letom preko Istanbula, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Foto: Carina

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Kada je jedan od njegovih kofera otvoren u njemu je umjesto garderobe pronađeno 1.998 kubanskih cigara. Najviše je bilo tompusa marke ”Cohiba Behike” čak 545 komada, 305 cigara organičene serije ”Montecristo”, potom 290 tompusa ”Trinidad Cohiba”, 225 cigara robne marke ”Cohiba Habana Cuba”, dok su preostala 633 tompusa također bila obilježaena poznatim kubanskim robnim markama.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Divna gesta! Granični policajci Srbije opremili Envera Beganovića hranom, sokovima i voćem u nastavak puta za Mekku

Nakon pređenih preko 1600 kilometara puta Enver je u petak stigao u Novi Pazar, gdje su ga srdačno dočekali...

Možda vas zanima i ovo