Srijeda, 22 ožujka, 2023

Cariniku rekao da nema ništa da prijavi, osim nekoliko kuhinjskih elemenata: Cigarete sakrio u unutrašnjost stola i krovu kombija!

Nemojte propustiti

Vozač je prethodno rekao da nema ništa da prijavi, osim nekoliko kuhinjskih elemenata i stola za dnevni boravak.

Zajedničkom akcijom carine i policije 8. februara 2023. godine je na prelazu Đerdap 2 spriječen pokušaj krijumčarenja preko 81.000 komada cigareta skrivenih u selidbenim stvarima i krovu jednog kombija.

Slučaj je otkriven kada je oko ponoći za detaljan pregled izdvojen kombi stranih registarskih oznaka.

Vozač je prethodno rekao da nema ništa da prijavi, osim nekoliko kuhinjskih elemenata i stola za dnevni boravak.

Prilikom pregleda je najprije uočeno da je spomenuti stol, koji se nalazio u tovarnom djelu, neuobičajeno težak i temeljno upakovan.

Ubrzo je otkriven i razlog za tako pažljivo pakovanje: unutrašnjost stola je bila ispunjena tijesno naredanim kutija cigareta ”Chesterfield Blue” i ”Chesterfield Orange”. Carinici su potom detaljno pregledali i ostatak vozila, pa su cigarete pronašli i u prednjem djelu krova kombija.

Ukupno je otkriveno 405 šteka cigareta, koje su zajedno sa vozačem i kombijem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo