Subota, 28 siječnja, 2023

Ko bi se ovome nadao? Vozač sakrio eure u limenku od čipsa

Nemojte propustiti

Od ukupno pronađenih 40.000 eura putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice

Carinici su 24. januara 2023. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 30.000 eura, koje je jedan putnik između ostalog sakrio i u limenku čipsa.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Njemačke ka Kosovu sam putovao 31-godišnji strani državljanin.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Mada je rekao da nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi oko 9.000 eura, carinici su detaljnom kontrolom neprijavljeni novac pronašli na nekoliko mjesta: u torbici sa dokumentima, u jakni odloženoj na zadnje sjedište, naslonu za ruke, pa čak i u limenci čipsa spakovanoj u torbu sa hranom i grickalicama.

Od ukupno pronađenih 40.000 eura putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice, dok će o preostaloj sumi od 30.000 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo