Petak, 1 ožujka, 2024

Ko bi se ovome nadao? Vozač sakrio eure u limenku od čipsa

Preporučeno

Od ukupno pronađenih 40.000 eura putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice

Carinici su 24. januara 2023. godine na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja 30.000 eura, koje je jedan putnik između ostalog sakrio i u limenku čipsa.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Njemačke ka Kosovu sam putovao 31-godišnji strani državljanin.

Upravo se čita:  Dosjetljivi krijumčar pao na granici: Od droge napravio kolače, bočice sa sapunicom za balončiće sakrio u čarapu!
Foto Uprava carina Republike Srbije

Mada je rekao da nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi oko 9.000 eura, carinici su detaljnom kontrolom neprijavljeni novac pronašli na nekoliko mjesta: u torbici sa dokumentima, u jakni odloženoj na zadnje sjedište, naslonu za ruke, pa čak i u limenci čipsa spakovanoj u torbu sa hranom i grickalicama.

Od ukupno pronađenih 40.000 eura putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice, dok će o preostaloj sumi od 30.000 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?
Foto Uprava carina Republike Srbije

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas