Subota, 15 svibnja, 2021

Čarobni prirodni lijek za kožu koji morate imati!

Nemojte propustiti

Ovaj prirodni lijek koji sami možete napraviti jeste pravo malo bogastvo i morate ga imati, a mi ćemo vam naravno pomoći i napisati vam uputstva kako da ga napravite.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ovaj prirodni lijek djeluje antibakterijski, antivirusno, antibiotski i antigljivično. Gotovo većinu kožnih problema riješićete uz pomoć ovog prirodnog melema baziranog na svim ljekovitim svojstvima ulja iz biljaka.

Šta sve liječi ovaj prirodni lijek:

Ova krema pomoći će vam da ublažite simptome ekcema, psorijaze, upalnih stanja kože, svraba, rana koje sporo zarastaju, posjekotina, ogrebotina, modrica, ujeda insekata, opekotina, osipa… Treba li vam bolja preporuka?

Sve blagodeti biljaka

Glavni sastojci ovog melema su mnoge ljekovite biljke i naravno kvalitetno maslinovo ulje.

Neven – Neven je biljka koja prednjači u ljekovitim svojstvima, posebno kad je u pitanju njega kože. Njime možemo liječiti ogrebotine, posjekotine, manje otvorene rane, masnice… Fitohemikalije koje ovaj cvijet sadrži imaju antibakterijska svojstva.

Bokvica – o ljekovitosti bokvice smo već pisali i tu se više-manje sve zna. Ova ljekovita biljka je veoma rasprostranjena i možemo je naći na svakom koraku, a može nam pomoći kod uboda pčele, psorijaze, reakcije na otrovni bršljan…

Kantarion – o svojstvima kantariona smo takođe pisali, poznat je kao biljka koja ima umirujuće dejstvo, a kantarionovo ulje je sjajna prva pomoć kod opekotina od sunca.

Mahonija – je biljka čiji je spektar ljekovitosti poprilično širok, porijeklom je iz Sjeverne Amerike i nismo je mogli zaobići.
Čudotvorni prirodni lijek – melem (recept)
1 ¼ šolje kvalitetnog maslinovog ulja

9 g sušenog cvjeta nevena

9 g sušene bokvice

7 g sušenog kantariona

7 g sušene mahonije

30-50 g voska

Eterična ulja

Sve biljke precizno izvažite uz pomoć digitalne vage i pripremite ulje. Ovaj melem možete pripremiti na dva načina.

Sve biljke možete preliti sa maslinovim uljem, promiješati i ostaviti da stoje na sunčanom mjestu od 4-6 sedmica.

Drugi način je da biljke u staklenoj tegli prelijete sa uljem, promješate i stavite teglu u posudu sa vodom, sve stavite na šporet i polako zagrijavate na najmanjoj temperaturi od 4-8 sati, pa ostavite da stoji još tri dana.

Ulje koje ste dobili procijedite od biljaka pomoću guste pamučne krpe, pa ulje pomješajte sa vosokom koji ste prethodno otopili na šporetu.

(Lpm)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo