Subota, 23 listopada, 2021

Catherine Ashton danas u posjeti BiH

Nemojte propustiti

Catherine Ashton (Foto: Agencije)
Catherine Ashton (Foto: Agencije)

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton doputovala je sinoć u Sarajevo, gdje će danas održati niz susreta s liderima institucija BiH i predstavnicima civilnog društva kako bi raspravljala o situaciji u zemlji pred diskusiju s državama članicama u predstojećim sedmicama.

”Vraćam se u Sarajevo da se sastanem s liderima institucija i civilnog društva da čujem njihova gledišta o situaciji u zemlji i kako riješiti brige naroda, naročito ekonomske i socijalne. Važno je da rukovodstvo BiH odgovori na ove zahtjeve, a Evropska unija će dodati svoju podršku naporima koji će donijeti stvarne koristi narodu BiH”, kazala je Catherine Ashton pred ovu posjetu.

Ashton će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Nerminom Nikšićem, ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom i predstavnicima civilnog društva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo