Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Čavara o sankcijama: Dodik je vukao potez po potez kako bi se suprostavio Bošnjacima, građanima, unitaristima u institucijama BiH…

Nemojte propustiti

Čavara je kazao i da prethodne sankcije nisu naštetile Dodiku jer on ima većinsku podršku u Republici Srpskoj.

Dodik je vukao potez po potez kako bi se suprostavio “Bošnjacima, građanima, unitaristima” u institucijama Bosne i Hercegovine, kaže predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara odgovarajući na pitanje da li je sankcionisani član Predsjedništva priželjkivao uvođenje sankcija.

“Mislim da nisu na razinu na kojoj su bile najavljene. Mislim da neće donijeti nikakav rezultat ako im je cilj nešto drugo, osim da od ovih koji su sankcionisani naprave žrtve, heroje srpskom narodu i Republici Srpskoj”, poručio je predsjednik FBiH.

Čavara je dodao da je ranije iskustvo to pokazalo, jer je, kako je rekao, to područje (RS) više okrenuto ka istoku zbog bombardovanja od strane SAD.

Pojasnio je i da prethodne sankcije nisu naštetile Dodiku jer on ima većinsku podršku u Republici Srpskoj.

“Može se reći da je on priželjkivao ovo. Ne znam o čemu je razmišljao, ali može se reći da je vukao potez po potez kao odgovor na preuzimanje institucija BiH od strane Bošnjaka, građana, ne znam kako se zovu-unitarista. I onda je vukao potez po potez kako bi zaštitio RS od odluka tih preuzetih institucija BiH”, rekao je Čavara.

Smatra i da su sankcije kontraproduktivne, i nevidi razlog za sankcije kadra HDZ-a BiH.

“Ne vidim razloga, HDZ i HNS predvođeni Draganom Čovićem su jedini kohezoni faktor jedini istinski opredjeljeni i za EU i NATO. Ako kaznite one koji jedini rade na tome onda to gubi svaki smisao“, zaključio je Čavara, piše N1.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo