Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Čavarkapi i Ćodi jednomjesečni pritvor zbog ubistva maloljetne Sofije Vukadin

Nemojte propustiti

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, osumnjičenim za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin na Palama.

sofija-U Okružnom sudu je potvrđeno da je pritvor određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, te da traje od 24. marta, kada su osumnjičeni uhapšeni.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu naredilo je provođenje istrage protiv Čavarkape zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, a protiv Ćode zbog pomaganja u izvršenju ovog krivičnog djela i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Čavarkapa je osumnjičen da je 24. marta u 2.30 u Zanatskom centru na Palama, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba pucao u glavu maloljetnoj Sofiji Vukadin koja je nakon toga preminula.

Ćodo je osumnjičen da je pomagao Čavarkapi, te da je držao oružje za koje ne posjeduje oružni list, a čije držanje ili nabavljanje, prema Zakonu o oružju i municiji, građanima nije dozvoljeno ili je ograničeno.

Povodom ubistva sedamnaestogodišnje Sofije Vukadin danas je na Palama proglašen dan žalosti i održan mirni protest na kojem je više hiljada građana najoštrije osudilo ovo svirepo ubistvo i ukazalo na lošu bezbjednosnu situaciju u ovoj opštini.
(Srna)

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo