Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Čavić: BiH će za vrijeme papine posjete biti u centru pažnje u pozitivnom smislu

Nemojte propustiti

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić uvjeren je da će poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo, tokom posjete Sarajevu 6. juna, poslati poruke mira, pomirenja i suživota. Mislim da će papa Franjo, koji je i poznat po takvom odnosu, sigurno te poruke u BiH poslati na specifičan način, što je u svakom slučaju korisno za ovu zemlju – rekao je Čavić za Fenu.

Kao posebno važno, naglasio je da će BiH, za vrijeme Papine posjete, biti u žiži svijeta u pozitivnom smislu. To je, ističe, dobro jer je, najčešće, BiH u nekom negativnom kontekstu interesovanja svijeta i zbog stanja unutar zemlje i često tragičnih i tužnih događa koji se ovdje događaju, kao što je nedavno bilo u Zvorniku.

Čavić podsjeća da je 2003.godine, kada je bio predsjednik Republike Srpske, u Banju Luku došao tadašnji papa Ivan Pavle II, te da zna koliki je i izazov organizacija takvog jednog skupa.

-Sa stanovišta sigurnosti Papa se ubraja u red ličnosti koje su po tim mjerama ravne predsjednicima najvećih svjetskih država, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Kine… – rekao je Čavić ukazavši da je stoga aspekt sigurnosti veliki izazov za one koji će u Sarajevu, 6.juna, uložiti truda da sve prođe u najboljem redu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Mektić u nevjerici šta Dodik radi: Ljudi ovo je stanje potpunog haosa, ne može to činiti

- Policiji se nadležnosti mogu nametati samo zakonom, a ne kako Dodik kaže izdali smo (usmeno) uputstvo o ponašanju...

Možda vas zanima i ovo