Subota, 18 rujna, 2021

Čavić će na sjednici NSRS-a pustiti audiosnimak na kojem Cvijanović govori o kupovini poslanika

Nemojte propustiti

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je danas da nije sigurno da će danas biti održana posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o informaciji o “kupovini” narodnih poslanika prilikom izbora Vlade RS-a, 18.decembra 2014. godine.

– Sjednica može početi, ali se ne mora održati, jer se može desiti da nema dovoljno poslanika da izglasaju dnevni red – rekao je Čavić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

U tom slučaju, tvrdi, morat će se primijeniti neki drugi oblici političke borbe, kao što su demonstracije, jer, kako je ustvrdio, neće dozvoliti da se pravi šteta građanima RS-a odlukama izvršne vlasti.

– Onda ćemo raditi ono što su oni radili 2003.godine – vanparlamentarna borba. Demonstracije…Na čelu te kolone s velikim transpartentom tada je bio Milorad Dodik, Petar Đokić…To je demokratsko pravo i mi na njih nismo slali policiju. Zagovaram da koristimo i to sredstvo, demonstracije u organizaciji građana, i mi ćemo snositi odgovornost pred građanima i pred RS-om za ono što organizujemo. Ne vidim šta je problem, jedino što to režim odmah pretvara u anarhiju… – ustvrdio je Čavić.

Ako ovo posebno zasjedanje počne, potvrdio je da će na sjednici pustiti audiosnimak na kojem, navodno, premijerka RS-a Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika u RS-u uime formiranja entitetske vlade.

On će uime inicijatora obrazložiti materijal za ovu sjednicu i vjeruje da će vladajuće stranke održati obećanje i dati podršku da se sjednica i održi.

Pripremljeni su i određeni zaključci o ovoj temi, ali nije želio da govori o detaljima.

U Narodnoj skupštini RS-a danas je, drugog dana rada, okončana rasprava o pet tačaka ranije prekinute redovne sjednice, a nakon glasanja očekuje se posebno zasjedanje o “kupovini” poslanika.

Za danas je najavljen i Kolegij parlamenta o zahtjevu opozicije za sazivanje još jedne posebne sjednice povodom najave da će od 1.jula poskupjeti struja u RS-u, što smatraju neprihvatljivim.

Čavić navodi da nije izvjesno ni da će se održati i ova sjednica.

I u tom slučaju, odnosno, ako ne bude opozvana odluka o poskupljenju struje, kao vanparlamentrani vid borbe, zagovara “masovne demonstracije građana”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo