Subota, 4 prosinca, 2021

Čega se pametan stidi, time se budala ponosi: Policija u Beogradu čuva mural Ratka Mladića!

Nemojte propustiti

Mural sa likom Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske RS i osuđenog ratnog zločinca, osvanuo je u centru Beograda još u julu ove godine.

Preko puta murala nalaze se dvojica pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, i još dvojica su na ulazu u zgradu gde se nalazi redakcija Danasa i restoran “Lovac”.

Primjećene su i marice u Njegoševoj, a ako se neko približi muralu ili ga slika, policija ga legitimiše.

I pored toga što je MUP zabranio javni skup koji je trebalo da se održi danas i da se ukloni mural Mladiću i što su iz Inicijative mladih za ljudska prava saopštili da neće prekrečiti mural, raspoređena je policija, vjerovatno zbog toga što MUP ipak očekuje da će se aktivisti i aktivistkinje pojaviti u toku dana.

Mural sa likom Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osvanuo je u centru Beograda još u julu ove godine.

Inicijativa mladih za ljudska prava i još nekoliko nevladinih organizacija planirali su danas da prekreče mural, ali je MUP zabranio skup zbog mogućnosti nasilja.

Oglasio se i ministar policije Aleksandar Vulin, koji je izjavio da je “krečenje fasade licemjerno, podlo i vođeno zlom namjerom.”

Potom su iz Inicijative mladih za ljudska prava saopštili da neće organizovati uklanjanje murala Ratka Mladića, jer je on postao „državna odgovornost“.

Taj mural predstavlja „pravo lice državne politike“, odnosno da li u Srbiji ima vladavine prava, demokratije, regionalne saradnje, evropskih integracija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo