Subota, 4 prosinca, 2021

Čeka se izvoznička dozvola iz Hrvatske: Krajem februara stiže lavica

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Lavica bi u Pionirsku dolinu mogla stići krajem februara. Prema riječima Esada Tajića, upravnika Pionirske doline, uvoznička dozvola je završena, ali u Hrvatskoj još nisu sređeni svi dokumenti neophodni za transport.

– Nadamo se polovinom sljedećeg mjeseca da će sve biti završeno da bi mogli transportovati lavicu. U Hrvatskoj nisu završeni izvoznička dozvola i medicinski karton. Medicinski nalazi se malo duže čekaju, naglasio je Tajić.

Kako je istakao Tajić, u planu je nabavka i novih životinjskih vrsta u ovoj godini.

– U budžetu Općine Centar planirana su sredstava od 20 hiljada maraka. Taj novac ćemo upotrijebiti da uvezemo još jednu novu životinjsku vrstu, a to je grupa majmuna lemura. Također, radit ćemo i na jednoj novoj nastambi. Nadamo se da će Vlada Kantona Sarajevo imati više razumijevanja da bismo mogli uraditi humanizaciju objekata, kazao je Tajić.

Da podsjetimo, sarajevski zoološki vrt, nakon što je uginula lavica, krenuo je u potragu za novom. Nakon što su pronađeni zoovrtovi koji su prihvatili da doniraju lavicu, problem je nastao u novcu za transport. Vlada Kantona Sarajevo nije mogla obezbjediti 12 hiljada maraka za transport, a na kraju je novac izdvojila Općina Centar.

(Report.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo